-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:17027 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

سرنوشت افراد غير مسلمان مثل اديسون و غيره كه به بشريت خدمت كرده اند در قيامت چگونه است ؟
اولا: دليلي نيست كه اينها به جهنم ميروند؟ جهنم مخصوص كسانياست كه از روي علم و عمد با حق و حقيقت مخالفت نموده و يا با امكانشناخت و پيروي راه حق از آن سرباز زدهاند. ليكن ما نميدانيم اينها جزوكدامين دسته هستند. ثانيا: پاداش هر كس متناسب با انگيزههايي است كه براساس آن تلاش نموده و خواستهايي كه در جستجوي آن بوده. بنابراين اگراديسون و... براي رضاي خدا و خدمت به خلق او تلاش نموده پاداش آنها باخداست ولي اگر اصلا نشان اشتهار، نام آوري و ... باشد در واقع براي خدا وآخرت خويش كاري نكرده تا خداوند به ايشان پاداشي دهد؛ بلكه پاداشانهمان اشتهار و نامآوري خواهد بود. همچنانكه در اين دنيا پاداش عمل هركسي به عهده كسي است كه براي او كار كرده نه ديگري. ثالثا: خدمات علميو تكنيكي خدمت صرف نيست بلكه دو وجهي است و در پناه آن هزارانخيانت و بلا براي بشريت نيز پديد ميآيد. در اين جا ممكن است گفته شودكه مخترع و دانشمند مسئول اين امور نيست زيرا قصد او خدمت است و بس.گوئيم البته در مواردي چنين است ليكن از اين جا همان نكته پيش به دستميآيد كه ملاك ارزش كار دانشمند همان نيات و مقاصد اوست و اسلام بر اينمساله تاكيد ورزيده «كه اعمال آدميان بر اساس نياتشان محاسبه ميشود».رابعا: تصور عاميانه و خام اين است كه ابتكارات، اختراعات و پيشرفتهايعلمي را تماما منسوب به شخص مخترع و دانشمند ميدانند در حالي كه ايننگرش هم از چشم انداز جامعه شناسي علم؛ نادرست است و هم از نظرديني. الف) از نظر جامعه شناسي علم علم هويتي جمعي و تاريخي دارد ورشد آن متعلق به تمام بشريت و همه ادوار است؛ يعني، عوامل گوناگوني درپويايي آن نقش داشته و زمينههاي ايجاد جرقهاي در ذهن دانشمند را پديدميآورد و تلاشها و مطالعات شخص دانشمند جزئي از هزاران مقوله موثر دررشد دانش است. ب) در چشم انداز ديني نيز عوامل اشاره شده در بالاخلاقيت ذهني عالم و مبتكر توان و اراده وي و هر امر موثر ديگر همه و همه ازآن خداوند است و اگر او استعداد كافي، سلامت و ديگر شرايط لازم را دراختيار وي قرار ندهد به نتيجهاي نخواهد رسيد. البته اين نافي اختيار و تلاشخود شخص نيست، ليكن بايد توجه داشت كه جهت انتساب اين امور بهخداوند بسيار قويتر از جهت انتساب به شخص عالم است.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.